maanantai 3. kesäkuuta 2013

Första v-slutet i juni

Så nu är vi inne i juni. Alltså fatta! J U N I ! ! Själv är jag av den åsikten att vintern var för lång och plötsligt blev det sommar. När kom våren? Kommer aldrig att glömma vad pappa Leif sade i Mysteriet på Greveholm (antagligen i december):

Mamman: Hawaije-skjorta? Ska du ha Hawaije-skjorta mitt i vintern??
Leif: Är det redan vinter? Det var ju sommar nyss...Vart har hösten tagit vägen..? Tänk, snart är det vår!

Men i alla fall. Vi for äntligen till lande!!! Vi var där senast på påsken och jag har så längtat efter stuglivet! Att få rensa i blomrabatter, så salladsfrön, plantera våra tomatplantor, klippa gräset, gå med skitit hår och se ut som fanskapet själv, bry inte sig om klockan och dricka vin i X-mängder och inte bry sig om hur fans alkoholpåverkad man är. (=i den ordningen alltså). Bada bastu, grilla halloumi och sparris, äta njuta och simma i vattnet (som var 19 grader). AAAHHH! ÄLSKA ATT VA MÖKKIHÖPERÖ!!!!

Fredagen kakka sig dock. Jag hade vunnit på huuto.net en IKEAs Ektorp soffa för ynka 65e, dom är väl som nya 399??. Soffan var i Mäntsälä. Mannen skulle ha jobb till max kl 18, men han blev av med sina kunder först klockan 18.40, så sen paina han iväg till Borgå för att fa efter en paketbil. Därifrån körde han till Mänstälä efter soffan. Sen hem till Drumsö, var vi bar ner gamla soffan för fem våningar in i paketbilen och nya soffan upp till oss. Gamla soffan, hundarna, maten och kläderna in i pakun och sen iväg till lande. Vi var väl framme någo 00.30....

På lördag eftermiddag tog vi och rouda de två sofforna från vårt landes vardagsrum på gården och bar vår gamla soffa in dit. Snyggt blev det!!! Så mycket mera rum!!

Här är nu vår gamla soffa från stan. Stolarna kommer vi säkert att bränna eller något. TV:n är vår gamla från stan. Nästa sommar kommer vi väl att måla om golvet lite gråaktigt och sen målar vi väggarna, kanske sätta nya väggpaneler i lodrätt för att "höja" rummet. Observera Super Nintendon =)

Sedan tog vi och lekte pyromaner. Vi brände de två gamla sofforna i patan.

Pressun man ser till vänster och nån slags sytytysflaska, smalt när den här soffan brann... 
Sen på väg hemåt i en väldigt varm paku utan luftkonditionering...

 Wipukka...
Jerry Mathias.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti