Här är receptet på en kycklinggryta som är kanske lite av den lyxigare sorten
500g kyklingsfileer (jag körde med 750g färdiga strimlor)
1 msk olja
1tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 lökar (200g)
3 eller flera vitlöksklyftor enligt tycke
200g (en låda) Pirkka champpisar
140g bacon
1 burk (400g) Pirkka skalade tomater
2 lagerblad
1tsk oregano
½-1 tsk timjam
lite socker
1dl oliver (gillar inte oliver, så jag satt 200g körsbärstomater)
färsk basilika som dekoration
Skär broilern i strimlor och stek den. Salta och peppra. Överför de färdigt stekta broilern i en gryta. sätt inte plattan på som grytan står på.
Hacka löken och baconen.
Fräs löken och baconen. Tillsätt pressad/ hackad vitlök. Tillsätt den skivade champignonen. Låt det puttra tills vätskan från svampen har avdunstat. Häll mössön i grytan.
Tillsätt de skalade tomaterna i grytan och låt det puttra i semilåg värme i 10-15 min. Tillsätt timjamen, oreganon och lagerbladen.
Häll i oliverna eller körsbärstomaterna. låt det muhi. Dekorera med basilika.
Servera med ris.'
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti