tiistai 25. helmikuuta 2014

mat

Gjorde igår första gången en maträtt på gryta. Vi äger en jättefin Sarpanevas gryta från -60 talet som är endast en gång använd av min mommo i år. Grytan står i sin orginalförpackning. 

Här är receptet på en kycklinggryta som är kanske lite av den lyxigare sorten


500g kyklingsfileer (jag körde med 750g färdiga strimlor)
1 msk olja
1tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 lökar (200g) 
3 eller flera vitlöksklyftor enligt tycke
200g (en låda) Pirkka champpisar
140g bacon
1 burk (400g) Pirkka skalade tomater
2 lagerblad
1tsk oregano
½-1 tsk timjam
lite socker
1dl oliver (gillar inte oliver, så jag satt 200g körsbärstomater)
färsk basilika som dekoration


Skär broilern i strimlor och stek den. Salta och peppra. Överför de färdigt stekta broilern i en gryta. sätt inte plattan på som grytan står på. 


Hacka löken och baconen. 



Fräs löken och baconen. Tillsätt pressad/ hackad vitlök. Tillsätt den skivade champignonen. Låt det puttra tills vätskan från svampen har avdunstat. Häll mössön i grytan.






Tillsätt de skalade tomaterna i grytan och låt det puttra i semilåg värme i 10-15 min. Tillsätt timjamen, oreganon och lagerbladen.




Häll i oliverna eller körsbärstomaterna. låt det muhi. Dekorera med basilika.
Servera med ris.'







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti